Új felmérés: Dobrev Klára tudná legyőzni Orbánt, és ő tudna kormányozni a legjobban

A legfrissebb kutatási eredmény szerint (október 3-4-én készült telefonos felmérés, Závecz+IDEA) Dobrev Klára tudná leginkább legyőzni Orbán Viktort, és ő tudna a legjobban kormányozni.

Az elemzés az ellenzéki szavazókra (az összefogás hat pártja közül valamelyiket támogatja) valamint az aktív, a parlamenti választásokon részt venni kívánó bizonytalan és titkolózó szavazókra terjedt ki.

Ki tudná leginkább legyőzni Orbánt?

Az összes ellenzéki szavazó, valamint az aktív bizonytalanok és titkolózók közös csoportjának egyharmada szerint erre Dobrev Klára lenne a leginkább képes. Tőle 7 százalékponttal lemaradva Karácsony Gergely a második, míg Márki-Zay Péterről a vizsgált sokaság 24 százaléka gondolja, hogy le tudná győzni Orbán Viktort.

Ki tud legjobban kormányozni?

A relatív többség úgy gondolja, hogy a három jelölt közül Dobrev Klára tudna a legjobban kormányozni. Dobrevtől jelentősen lemaradva Márki-Zay Péter következik 22 százalékkal. A kormányzóképesség tekintetében Karácsony Gergely a harmadik helyre szorult 17 százalékkal.

Az aktív bizonytalanok és válaszmegtagadók 38 százaléka véli Dobrev Kláráról azt, hogy ő tudna a legjobban kormányozni, őt Márki-Zay Péter (21%) követi, Karácsony Gergely zárja a sort 9 százalékkal, írja az IDEA Intézet.

A fentiekből látszik, hogy tandemek ellenére is Dobrev Klárát tartják a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek.

loading...