Jakab Péter megint odaszólt a Dobrev Klára ellen szövetkező polgármestereknek

Kép forrása: MTI

Jakab Péter reagált Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter bejelentésére, amely szerint egyenlő partnerekként vennének részt a az előválasztás második fordulójában.

Jakab szerint 2018-ban az ellenzéki pártok vezetői azt a súlyos hibát követték el, hogy nem tudták legyőzni a saját egójukat, ezért a Fideszt sem sikerült. Az előválasztást most éppen azért szervezték meg, hogy ezt a hibát soha többé ne kövessék el: „döntsön a nép, ki legyen Orbán kihívója, a többiek pedig vegyék ezt tudomásul, és lépjenek egyet hátra. Én is ezt tettem, amikor azt mondták a választók, nem juttatnak tovább az előválasztás második fordulójába. Nem kértem, hogy írjuk át a szabályt, hogy még a negyedik is tovább mehessen. Legyőztem az egómat a nemzetért.”

Két miniszterelnök-jelölt kollégája – Karácsony és Márki-Zay – azonban szerinte most vesztésre áll:

„Ők úgy döntöttek, a célegyenesben írjuk át a szabályokat: hadd indulhassanak ők párban, mert mindketten nagyon szeretnének miniszterelnökök lenni. Ígérik, ha ők győznek, majd ketten eldöntik, ki legyen Orbán kihívója, mert ők ketten mindenről együtt fognak dönteni.”

Jakab úgy látja, „itt kell, hogy bekapcsoljon a vészvillogó”, az összefogás ugyanis nem két ember, hanem hat párt, és a mögöttük álló szavazók közös kormányzását jelenti, az előválasztás pedig azt, hogy a választók döntik el, ki legyen az az egy politikus, aki kihívhatja Orbán Viktort.

„Így indultunk neki, és így is fogjuk az előválasztást végigvinni. A választók akaratától nem félni kell, hanem elfogadni. A szabályokat nem átírni kell, hanem betartani”

– szögezte le a Jobbik elnöke.

loading...