Vásárhelyi Mária kiosztotta a Dobrev Klárát ekézőket: elmondta, mit válaszolna a DK miniszterelnök-jelöltjének helyében

A Fidesz egy örökkévalóság óta hánytorgatja fel Dobrev Klárának, hogy ő Gyurcsány Ferenc felesége, ezért igazából az a helyzet, hogy az ő képében akar a volt miniszterelnök „visszasunnyogni” a hatalomba. Sőt, mostanában az előválasztási ellenfelei közül is többen bepróbálkoztak a „Gyurcsánynézással”, mint például az első forduló végét az esélytelenek nyugalmával váró Fekete-Győr András a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán.

Ezeknek az embereknek, sajtótermékeknek üzent most röviden Vásárhelyi Mária szociológus, az MTA tudományos főmunkatársa:

Dobrev Klára helyében, ha tőlem megkérdezné egy újságíró, hogy mi a garancia arra, hogy miniszterelnökké választása esetén nem Gyurcsány Ferenc térne vissza, azt válaszolnám, hogy éppen annyi, mint arra, hogy ezt az interjút Ön fogja megírni és nem a felesége. Ugyanis akár rokonszenvezik valaki Dobrevvel akár nem, azt azért nehéz lenne kétségbevonni, hogy az elmúlt hónapokban megtudhattuk róla, hogy képes az önálló véleményalkotásra, döntésre és irányításra. És ahogy még soha nem hallottam, hogy egy férfi politikustól megkérdezték, hogy mi a garancia arra, hogy megválasztása esetén nem a felesége fogja meghozni a döntéseket, egy nőtől ugyanilyen bunkóság ezt kérdezni

– írja közösségi oldalán Vásárhelyi.

loading...