Vörös Imre üzent: Karácsony Gergely nagyon mellényúlt, amikor tegnap beleállt Dobrev Klárába

Kép forrása: MTI

A tegnap esti miniszterelnök-jelölti vitában jól kirajzolódtak az erőviszonyok: Jakab Péter kivételével mindenki Dobrev Klárán próbált fogást találni. Karácsony Gergelynél elszakadt a cérna, és azt mondta Dobrev Klárának, hogy „humbug”, amit az orbáni alaptörvény feles többséggel való eltörléséről mond.

A főpolgármester szombat reggel is írt témában, újra kihangsúlyozta, hogy Vörös Imre volt alkotmánybíró valójában nem is azt állítja, amit Dobrev Klára erről a vitában mondott.

Úgy tűnik azonban, hogy Karácsony nagyon mellélőtt:

Tegnap este a vita után aztán kaptam egy sms-t Vörös Imrétől, fel is hívtam rögtön az alkotmánybíró urat és megkérdeztem tőle, hogy igaz-e, amit jelölttársam mond erről. Vörös Imre nagyon egyértelműen azt mondta, hogy minden úgy van, azt mondja és gondolja ma is, ahogy én őt idéztem, az álláspontja egy cseppet sem változott! És arra is felhatalmazott, hogy ezt elmondjam bárkinek!

– írja Dobrev Klára a Facebookon.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint Igaza van Karácsony Gergelynek abban, hogy hatalmas különbség van az ő véleménye (alaptörvényt eltörölni, a “független” intézmények élére kinevezett pártkatonákat eltávolítani csak kétharmaddal lehet) és Dobrev Klára véleménye (az alaptörvény alkotmányellenesen jött létre, a hatalom kizárólagos megragadását szolgálja, ezért feles többséggel megszüntethető, a pártkatonák eltávolíthatók a hivatalukból) között. 

Dobrev Klára nem árul zsákbamacskát, arról ír végül, hogy

Erről is döntenek az ellenzéki szavazók az előválasztáson, amikor miniszterelnök-jelöltet választanak. Mert nem mi, jelöltek döntünk erről. Hanem sok százezer bölcs ellenzéki szavazó! 

loading...