Az MSZP elnöksége némaságba burkolózik, miután Karácsony elárulta Tóth Csabát

Kép forrása: MTI

A tegnap esti RTL-es vitán Karácsony Gergely elmondta, hogy nem támogatja a továbbiakban a zuglói Tóth Csabát. Ennek kapcsán várunk az MSZP állásfoglalására, mindeddig eredménytelenül.

Az ügy kapcsán a DK is kiadott egy közleményt:

„Tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően. A tegnapi miniszterelnök-jelölti vitán viszont Karácsony Gergely utalást tett Tóth Csaba támogatásának megszüntetésére.

A DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani.

Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek.

Mert a megkötött szerződés szerint ez a normális eljárás. Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é – ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását” – fogalmaz közleményében a DK.

Furcsa, hogy Karácsony egyik nap még teljes mellszélességgel kiáll Tóth Csaba mellett, utána egy TV-s vitán elmondja, hogy inkább mégsem vállalható számára. Reméljük, mielőbb határozott választ kapunk a mismásolás helyett!

loading...