Feltűnt Karácsony Gergely mellett két üzletember, és tudtuk: nem lesz elszámoltatás

A Budapest Global igazgatóságának megalakulását – jelentette be a Facebookon Karácsony Gergely. A Budapest Global egy „politikailag független szakmai szervezet”, aminek a köz- és magánszféra képviselői a tagjai, és az a célja, hogy a fővárosi önkormányzat hatékonyabban tudjon együttműködni a Budapesten működő vállalatokkal és tudásközpontokkal.

Indulhat a NER leépítése! Ja, nem…

Karácsony Gergely mellett ott áll az a Hernádi Zsolt is az alakulón, akit tízmillió eurós vesztegetéssel vádolnak Horvátországban, valamint Csányi Sándor, aki a NER-nek enyhén szólva is kedves gazdasági szereplője.

Az USKOK 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen, mert szerintük a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzéséért.

Pénzeső a legjobbaknak

A 24.hu írta meg, hogy tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökség által történelmi jelentőségűnek nevezett 150 milliárd forintos kormányzati támogatás felét már szét is osztották a Fidesz-közeli oligarchák között.

Mészáros Lőrinc cége, a Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel, míg a kaszinó bizniszben a néhai Andy Vajna helyét átvevő Garancsi Istvánhoz, valamint a Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető CDHT Hotel Projekt Kft. a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére kapott összesen 8 milliárd 632 millió forintot.

A CDHT az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül a Mol-vezér Hernádi Zsolt, az OTP-s Csányi Sándor és Garancsi István közös vállalkozása. Garancsi többek közt a Mol Fehérvár FC tulajdonosa, Orbán Viktor is többször utazott meccsekre a magánrepülőjén.

A cég 2019-ben 2,9 milliárd forintos támogatást kapott az állami Turisztikai Ügynökség pályázatán, majd leesett nekik 8,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás is. A G7 számítása szerint szobánként 77 millió forint közpénzt kaptak erre a projektre – írja a 444.hu.

Ez csak néhány részlet a sok közül, amelyekből kitűnik: a NER lebontását ígérő politikai erő épp azokat fogadja szövetségesül, akik az Orbán-rendszer gazdasági motorját adják. 

Az ügyről Homonnay Gergely publicista, író véleménye:

 

 

 

loading...