A legnagyobb lengyel kormánykritikus lap interjút készített Dobrev Klárával

A legnagyobb kormánykritikus lengyel politikai napilapnak, a Gazeta Wyborczanakadott interjút Dobrev Klára. 

Dobrev Klára szerint az ellenzék előtt álló legnagyobb problémát Orbán Viktor diktatúrájának hívják:

Az ellenzéknek nincs megszólalási lehetősége az állami médiában, nincsenek anyagi forrásai, míg Orbán korlátlanul költheti a pénzt. A közigazgatás területét úgy használja, mintha a saját pártigazgatásáról lenne szó. 

Ezek teszik a kormányváltást akarók ügyét nagyon nehézzé!

Nem csupán Kelet-Magyarországon, hanem a kisebb falvakban is valóban feudális viszonyok vannak. Az emberek egyszerűen félnek, hogy elmondják a véleményüket.

Az elmúlt hónapokat azzal töltöttem, hogy folyamatosan az országot jártam, hogy eljussak a legkisebb 6-800 lelkes falvakba is. Sokszor találkoztam azzal, hogy emberek odajöttek hozzám és elmondták, hogy a szomszédjuk is szívesen eljött volna beszélgetni, de fel, hogy a gyermeke, aki az állami iskolában, kórházban vagy a közigazgatásban dolgok, majd elveszíti a munkáját, ha ő velem mutatkozik

– mondta Dobrev Klára az interjúban.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint talán az az összefogás legkeményebb feladata, hogy a vidéki kisfalvakban élőkhöz is eljussanak, de azt gondolja hogy összefogással meg tudják csinálni:

Vannak pártok, amelyek csak Budapesten erősek. Vannak pártok, amelyek vidéken erősek, de a DK a legnagyobb ellenzéki pártként mindkét helyen erős.

loading...