Csodálatos videóval üzent a magyaroknak Finnország volt köztársasági elnöke

Tarja Halonen, Finnország egykori köztársasági elnöke üzent a magyaroknak: videóüzenetében  elárulta, szerinte hogyan lett Finnország az Európai Unió, sőt talán a világ egyik legsikeresebb országa.

Tudni kell, Finnország nem mindig volt ilyen sikeres. Most, amikor Magyarország a választásokra készül, hadd osszam meg veletek a mi titkos receptünket a sikerhez

– kezdte rövid üzenetét Halonen, amit azzal folytatott, hogy Finnország egy szegény ország volt északon, de 1906-ban radikális döntést hoztak, és megadták a nőknek az általános szavazati jogát, illetve annak jogát is, hogy jelöltként indulhassanak a választásokon.

Európában elsőként! Hozzátette: a finnek rögtön meg is ragadták az alkalmat, és a nőket is beszavazták a parlamentbe.

Most, több mint egy évszázaddal később azt látjuk, hogy a nők megérkezése a politikai arénába volt a mi receptünk a sikerre, és ez tette lehetővé, hogy Finnország olyan gazdag, egyenlő és békés ország legyen, mint amilyen ma.

A finnek volt köztársasági elnöke reméli, hogy Magyarországon is elérkezett az idő arra, hogy több női vezetőt válasszanak – egy női miniszterelnököt és még több női parlamenti képviselőt. 

Szerencsések vagytok, hiszen vannak olyan jelöltek, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Biztosan mondhatom, hogy Dobrev Klára egy ilyen jelölt! Egy tapasztalt politikus, egy nagyszerű ember és egy kiváló vezető. Ti, magyarok, egy olyan vezetőt érdemeltek, mint ő. Sok sikert kívánok neki és nektek is kedves magyar barátaim!

– zárta üzenetét Tarja Halonen.

loading...