A fideszes polgármester vagyongyarapodását ellenőriznék, de nem megy el a meghallgatásra, mert „nem ér rá”

Kép forrása: MTI

Belvárosi ellenzéki képviselők a csütörtöki képviselő-testületi ülés előtt kezdeményezték, hogy a vagyonnyilatkozati bizottság a jövő héten vizsgálja meg Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vagyongyarapodását – írja a 24.hu. Szentgyörgyvölgyi egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva elmondta, a meghívót megkapta, de kedden-szerdán nem fog ráérni.

A polgármestert azért akarják meghallgatni, mert a 24.hu korábbi cikke szerint 2018 és 2020 között 23,3 millió forint értékben vásárolt földet a Bakonyban, megtakarításai 7 millióval nőttek, tartozásai pedig 2,2 millió forinttal csökkentek. Eközben a lap szerint nagyjából csak 16 millió forint jövedelme lehetett.

Szentgyörgyvölgyi a lap szerint azt mondta a momentumos képviselőnek az ülésen, hogy szeretné lezárni az ügyet, mert ő mindent pontosan, aprólékosan leírt. Szerinte akkor lenne valós ez a probléma, hogyha valamit nem vallott volna be a nyilatkozatában a vagyonelemei közül.

A fideszes polgármester ezt követően azt kezdte el fejtegetni, hogy a vagyonnyilatkozatával és a bakonyi földjeivel kapcsolatos érdeklődés mögött valójában pusztán pártpolitikai érdekek állnak. Azt is hozzátette,

„a baloldal most egy jól működő kerület vezetését támadja, de talán ezt nem így kéne megoldani ezt, nem így kéne ezt a harcot megvívni. Lesz majd önkormányzati választás és akkor majd a szavazók döntenek”.

Helyreigazítás

Az ellenszel.hu internetes híroldalon 2021. szeptember 17-én közölt „A fideszes polgármester vagyongyarapodását ellenőriznék, de nem megy el a meghallgatásra, mert »nem ér rá«” című cikkben

valótlanul híreszteltük, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva elmondta, hogy megkapta a meghívót.

A valóság ezzel szemben a következő:

Az írás alapját képező 24.hu cikkben hivatkozott hangfelvételen Szentgyörgyvölgyi Péter azt mondja, hogy nem kapott meghívót az ülésre. A belvárosi polgármester már csak azért sem kaphatott meghívót a szóban forgó eseményre, mert annak időpontja egyelőre nem is került kijelölésre, így arra meghívó sem került kiküldésre.

loading...