Volner János szerint a kínai Fudan Egyetemmel csak nyerhet Magyarország

Kép forrása: MTI

„Magyaroroszágon mindenkinek be kell tartania a törvényeket! Népszavazást nem lehet kiírni nemzetközi kötelezettségeket érintő kérdésekről” – mondta Volner János a 168.hu-nak. A Volner Párt elnökét azt követően kérdezték, hogy megtámadta Karácsony Gergely Fudan Egyetemről szóló népszavazási kérdését.

Karácsony kérdése a kínai egyetem budapesti kampuszát előkészítő törvény visszavonására irányul. Miután az NVB átengedte a kérdést, a főpolgármester úgy fogalmazott, „ha a Fidesz trolljai” nem támadják meg ezt a jóváhagyó döntést, akkor már szeptember 15-én elindulhat az aláírásgyűjtés a témában. Kérdésenként 200 ezer érvényes aláírást kell benyújtani ahhoz, hogy az Országgyűlés kiírja a referendumot.

Volner János a 168.hu-nak azt állította, nem a népszavazás intézményét támadta meg, hanem a törvény erejének kíván érvényt szerezni a Kúrián. Szerinte Karácsony Gyurcsány Ferenc strómanja.

„Meggyőződésem, hogy a Fudan Egyetem magyarországi campusának létesítése előnyös és csak nyerhet vele az ország”

– mondta Volner hozzátéve, hogy nem szabad más országok geopolitikai érdekei miatt rossz kapcsolatot ápolni Kínával vagy Oroszországgal.

Volner János azt is mondta a 168.hu-nak, hogy hamarosan a kormány melegellenes passzusokkal eltérített pedofiltörvényéhez is módosítókat fog benyújtani. Volner itt jelezte, hogy a homoszexualitás megélését bűnnek tartja, majd hivatkozott Semjén Zsolt szavaira. A miniszterelnök-helyettes korábban szintén azt mondta, hogy a homoszexualitás szerinte bűn.

loading...