Dobrev Klára iszonyú dologra figyelmeztet: ha ezt a kormány megteszi, abból nagy baj lesz

Kép forrása: MTI

Az Államadósság Kezelő Központ tegnap bejelentette, hogy a kormány egy devizaalapú gigahitel, összesen 1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül.

„A kormány nem is titkolja az újabb eladósodás okát, ezzel akarják pótolni azokat az uniós pénzeket, amiket az EU befagyasztott a magyar jogállamiság hiányosságai és a féktelen kormányzati korrupció miatt. EU-s pénz tehát azért nem jön, mert Orbán és kormánya lop, ezért devizahitelt vesz fel az ország, hogy továbbra is legyen miből lopni” – írja közleményében Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára hozzáteszi: a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként figyelmeztetem a miniszterelnököt:

„jól gondolja meg, hogy felveszi-e ezt a devizaalapú gigahitelt, és ha felveszi, akkor mire költ belőle. Mert ha felveszi és olyan közbeszerzéseket írt ki rá, amelyben a már jól ismert fideszes milliárdosok gazdagodnak, akkor azokat mi csalárd és érvénytelen szerződéseknek fogjuk tekinteni.

Kormányváltás után ezt nem a magyarok fogják visszafizetni!

„Nem mi fogjuk visszafizetni, nem a magyarok fogják, és nem az ország, hanem azok, akikhez ezek a pénzek kerültek. Aki pedig azért adósítja el a hazáját, hogy tovább lophasson, az számoljon ennek minden következményével!” – írja figyelmeztetésében a politikus.

loading...