Závecz: Dobrev Klárát tartják a legjobb vitázónak, a DK miniszterelnök-jelöltje mindenhol vezet

Frissen, melegen érkeztek meg a Závecz Research az ATV-n sugárzott miniszterelnök-jelölti vita után készített felmérésének eredményei.

A felmérés telefonos módszerrel, ún. IVR-technológiával készült, amelynek során a válaszadók a telefon billentyűzetével felelnek a feltett kérdésekre. A kiinduló minta 6000 fős volt, akik az ország választókorú népeségét reprezentálták. Közülük 921-en jelezték a megelőző napokban, hogy megnézik az ellenzéki miniszterelnökjelöltek vitáját és válaszolni is fognak a kérdésekre. Végül 471-en adtak választ, ők mindannyian végignézték a vitát.

Dobrev Klára mindenhol vezet

A válaszadók többsége (35%) úgy látja, a tegnapi vita során Dobrev Klára volt a leginkább felkészült. Őt követi Karácsony Gergely, majd Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Fekete-Győr András. 5% azt válaszolta, nem tudja.

Arra a kérdésre, hogy ki volt leginkább rokonszenves, a válaszadók többsége ismét csak azt válaszolta: Dobrev Klára (35%). A második Karácsony, a harmadik Jakab, a negyedik Márki-Zay, az ötödik Fekete-Győr.

Arra, hogy mindent egybevetve ki nyerte a tegnapi vitát, a legtöbben megint Dobrev Klárát említették, őt követi Karácsony Gergely, majd fej-fej mellett Márki-Zay Péter és Jakab Péter, és végül Fekete-Győr András.

Ha a Závecz-felmérésből indulunk ki, akkor kijelenthetjük, hogy a vita nyertese Dobrev Klára, aki a legközelebb áll ahhoz, hogy az előválasztást is megnyerje.

loading...