Az egészségügyi szervezetek képviselőivel egyeztetett Dobrev Klára, ami után kijelentette: lesz önálló egészségügyi minisztérium

Dobrev Klára pénteken az egészségügyi szervezetek képviselőivel találkozott, hogy átbeszéljék a kormányváltás utáni legsürgősebb feladatokat. A DK miniszterelnök-jelöltje az egyeztetésen ígéretet tett arra:

lesz önálló Egészségügyi Minisztérium, a következő kormány növelni fogja az egészségügyi dolgozók számát és többet költenek majd egészségügyi kiadásokra is.

Dobrev Klára hozzátette: szívügye, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer új szakorvos, 9 ezer új ápoló és 500 új háziorvos álljon munkába, mert csak ezzel fogjuk tudni rövidíteni a várólistákat és megerősíteni az egészségügyi ellátást.

Az egyeztetésen részt vett Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikai kabinetének vezetője, hegyvidéki országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Dr. László Imre, a DK újbudai polgármestere, orvos, a Szent Imre Kórház volt kórházigazgatója is, akik a megjelent egészségügyi szakszervezetekkel egyetértettek abban: az egészségügynek nem egy-két sebtapaszra, hanem életmentő beavatkozásra van szüksége, Dobrev Klára pedig képes arra, hogy kormányváltás után az első teendői között reformálja meg a magyar egészségügyet.

loading...