Karácsony Gergely azt állítja, nem esküszik fel az alaptörvényre, holott ezt már többször is megtette

„Az Alaptörvény nem legitim, és én ezt nem most kezdtem el mondani, hanem akkor, amikor kivonultam a parlamenti vitájáról. Ha miniszterelnök leszek, nem fogok rá felesküdni” – jelentette ki Karácsony Gergely a Népszavának adott interjújában.

Korábban még legitimnek tartotta

Karácsony Gergely ebben az interjúban saját magának mondott ellent, hiszen már többször is felesküdött a Szájer-féle gránitszilárdságú alaptörvényére.

2018. május 8-án az országgyűlés alakuló ülésén:

Ugyanezen az ülésen a DK frakciója ezt mondta az eskütétel végén:

„Minden törekvésemmel azon leszek, hogy helyreállítsuk a Köztársaságot, és új demokratikus Alkotmányt adjunk a hazának.”

Karácsony második esküje

A polgármesteri eskü úgy kezdődik:

„Én, (eskütevő neve) becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom;”

Karácsony Gergely nem tagadta meg az eskütételt, szemben azzal, amit most a Népszava-interjúban ígér. Hol a következetesség? Miért kell adni a kemény legényt, mikor már kétszer fejet hajtott annak, amit most nagyban ellenez?

Félreértés ne essék, nem az ellenzék ellen szó a cikk, sokkal inkább arra akarunk rávilágítani: fontos, hogy a köztársaságpárti oldalon mindenki tartsa magát a szavához! Így lehetünk jobbak Orbánnál.

loading...