Orbán rárúgja a nyugdíjasokra a választási pénzosztás ajtaját: 50-56 ezer forintot is kaphatnak, de ez még semmi

Furcsa ünnepet hirdet éppen a kormány
Kép forrása: MTI

A királyi rádióban tartott beszédében jelentette be Orbán Viktor, hogy a magyar gazdaság száguld, ezért lehet majd nyugdíjprémiumot fizetni. A prémium mértéke a gazdasági növekedéstől függ, jelenleg

50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

A hvg.hu emlékeztet: pár napja kiderült, minden rekordot megdöntött a magyar gazdaság növekedése, az idei második negyedévben 17,7 százalékkal volt magasabb a GDP, mint egy évvel korábban.

Az, hogy most ekkora volt a növekedés, nagyon nagy részben a bázishatással magyarázható, hiszen az összehasonlítási alapként szolgáló tavalyi második negyedév jelentős részében szinte teljes leállás volt a gazdaságunkban. Az azonban így is figyelemre méltó adat, hogy most már minimálisan is, de nagyobb a magyar GDP, mint 2019 végén.

Noha az elemzők már korábban is biztosra vették, hogy idén meglesz az 5,5 százalékos gazdasági növekedés, Orbán még mindig csak azt mondta, bízik benne, hogy összejön. Ahhoz kötötte ugyanis a gyerekesek családi adókedvezményének visszatérítését.

Orbán Viktor azt hazudja, hogy nem választási költségvetés készült, de valljuk be, soha egy forintot csak úgy nem ad a Fidesz a magyaroknak, de most, hogy érzik a vesztüket, hirtelen több tízezer forintos nyugdíjprémiumot is osztanak a 2022-es választások előtt.

Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat, csak választást akarnak nyerni, hogy tovább lophassanak!

loading...