Szijjártó Péter nagyon örül, mert szerinte visszaverték a brüsszeli meleglobbi támadását, és nem tudják teletömni a magyar gyerekek fejét

Kommunista nagykutyával találkozik Szijjártó Péter
Kép forrása: Reuters

„Egy nagy nemzetközi lobbihálózat nyomásgyakorlása áll a magyar gyermekvédelmi törvénnyel szembeni támadás mögött” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az MTI szemléje szerint.

A külügyminiszter szerint az Európai Bizottságnak alapvetően egyetlen nagy problémája van a szóban forgó jogszabállyal, mégpedig az, hogy „innentől kezdve világossá vált, hogy az LMBTQ-aktivisták nem mehetnek be az iskolákba, óvodákba és nem beszélhetik tele kényük-kedvük szerint a magyar gyerekek fejét. Nem fejthetnek ki nekik olyan propagandát, amely a nem megváltoztatására vagy a homoszexualitás népszerűsítésére irányul”.

Szijjártó úgy véli, hogy az Európai Bizottságnak és a liberális mainstreamnek ez a baja a törvénnyel, „persze ezt így nem lehetett leírni, ezt másként kellett megformulázniuk, és ezért írtak végül 54 oldalt”.

A külügyminiszter azt is mondta, hogy nem szabad úgy feltüntetni az európai uniós forrásokat, mintha azok a „nyugat-európai barátaink jófejségének eredményeként jöttek volna létre, mintha azok egyfajta könyöradományok lennének vagy humanitárius segélyek”.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Mint fogalmazott, azért van erre szükség, mert

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt”.

Szijjártó Péter inkább intézze el, hogy Tádzsikisztánba is szabadon be lehessen utazni a magyar védettségi igazolvánnyal, mert ahhoz ugye nagyon ért.

loading...