Dobrev Klára: Nincs kiegyezés, az fog tudni kormányozni, aki lebontja a NER-t

Dobrev Klára országjárásának egyik állomásán arról tartott rövid beszédet, hogy ha olyan ember kerül a következő kormány élére, aki nem bontja le teljesen a NER rendszerét, annak a miniszterelnöknek a kormánya nem fog tudni kormányozni. Itt már rég sokkal többbről van szó, mint egyszerű korrupcióról.

A DK miniszterelnök-jelöltje tudja, hogy korrupció mindig volt: Orbán előtt is, Svédországban is van korrupció, Hollandiában is.

De az egy óriási nagy különbség, hogy az egy bűncselekmény, amit üldöznek és adott esetben börtönbe lehet érte kerülni, vagy maga a kormány fogta magát, és az egész Parlamentet arra használja, hogy a köz vagyonát meglopja. 

Ez minőségileg más. Ezt úgy is szokták hívni, mint az állam rabul ejtése. Ez már nem korrupció! Itt az államot rabolták el tőlünk, a Parlamentet!

– szögezte le Dobrev Klára, aki szerint ki kell mondani: az új kormány kormányozni sem fog tudni, ha nem tesz igazságot, ha nem szerzi vissza az ellopott vagyont.

Ezért ne is nagyon bízzanak – nekem az a véleményem – abban, aki azt mondja maguknak, hogy ó lehet majd itt kormányozni a NER rendszerén belül, ezt majd megsimogatom, azt kitüntetem, annak majd ígérek valamit, és akkor milyen szépen be fognak állni a sorba.

Nem fognak. Az fog tudni kormányozni, aki lebontja a NER rendszerét. Én legalábbis erre készülök!

– jelentette ki a DK miniszterelnök-jelöltje.

loading...