Mindenkit várnak a Hősök terére: még több szervezet csatlakozott az ápolók szombati tüntetéséhez

Kép forrása: MTI

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) közleményben jelezte, hogy egy hosszú folyamat végeredménye ez a  szombatra meghirdetett demonstráció, mert az elmúlt időszakban egyoldalú volt a kommunikáció, a döntéshozók nem hallgatták meg a szervezet jelzéseit.

Az érintettek az új szolgálati jogviszony miatt készülnek tüntetni, az ugyanis az ápolókra terheket rótt, a mellettük dolgozó orvosok viszont béremeléshez jutottak.

A kamara azt írta hétfőn, hogy közös kiállásra szólító felhívás eljutott a különféle orvosi- és egészségügyi társszervezetekhez, szakszervezetekhez, civil csoportokhoz is, melyek a folyamatos visszajelzések alapján szolidaritásukról és részvételükről biztosították az egészségügyi szakdolgozókat. Mivel az országos megmozdulás célja a szakdolgozók egyértelmű üzenetének átadása, a rendezvény felszólalói szinte kizárólag a Kamara tagjai és vezetői lesznek, de támogatóként minden résztvevőt várnak az eseményre.

A demonstrációra saját tagsága hatalmazta fel a szervezet vezetőit még a múlt hónapban, amikor az elnökség felhívására csaknem tízezren voksoltak arra, hogy a köztestület lépjen fel érdekükben.

loading...