Orbán újabb álnokságot eszelt ki az idősek ellen: a DK benyújtott egy törvényt, ami meggátolná ebben

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Orbán Viktor azzal büszkélkedett ma reggel az állami rádióban, hogy Magyarországon lesz elsőként harmadik oltás az EU-ban, de valamit „elfelejtett” hozzátenni. 

Arról „felejtett el” beszélni miniszterelnök úr, hogy ez miért van így, miért lett sürgős a magyar kormánynak a harmadik oltás:

Ennek az oka, hogy az EU-ban sehol nem oltottak azzal a kínai vakcinával, ami védettség nélkül hagyta a beoltott idősek harmadát-negyedét.

Orbán Viktor ma reggeli, harmadik oltással kapcsolatos bejelentése egy nyílt beismerés, méghozzá annak a beismerése, hogy a kormány veszélybe sodorta a kínai vakcinával beoltott időseket, ezért lett neki olyan sürgős a harmadik oltás lehetősége – mondta Arató.

A törvény erejével gátolná meg a DK, hogy Orbánék ismét kínai vakcinát szórjanak az országra

A DK azt követeli a kormánytól, hogy ha már eddig nem volt erre hajlandó, akkor legalább a méretes kínai vakcinás pofára esés után tegye lehetővé a szabad választást a vakcinák között.

„A DK újra benyújtja azt a törvényjavaslatát, amit idén januárban egyszer már benyújtott; ez a törvény előírja, hogy az emberek dönthetnek arról, milyen vakcinát szeretnének. Lehetővé kell tenni, hogy azok az idősek, akik a bizonytalan hatásosságú kínai vakcinából kaptak, kérhessenek Pfizert, Modernát, vagy bármilyen nyugati vakcinát is, és ebből kapják meg a harmadik oltásukat!”

– mondta Arató, aki szerint a kormánynak biztosítania kell minden 60 évnél idősebbnek az ingyenes antitestvizsgálatot, hogy bárki ingyen megtudhassa, rendelkezik-e védettséggel.

A DK politikusa arra is kitért: arról, hogy milyen harmadik oltást lehet kérni, Orbán Viktor reggel csak annyit mondott, hogy majd orvosok döntenek. Hangsúlyozta:

ez azt jelenti, hogy a Fidesz továbbra is a kínai vakcina házalóügynökeivé akarja tenni a háziorvosokat. 

„Jól ismerjük már ezt, az első oltás idején is számtalanszor eljátszották, hogy visszatartották a nyugati vakcinákat a háziorvosoktól és az oltópontokról, hogy minél több emberre lehessen rásózni a kínait, sőt pénzjutalmat is ígértek a háziovosoknak. A következményeket ismerjük: ma minimum több tízezer olyan idős van, akit hiába oltottak be a kínai vakcinával, nem rendelkezik védettséggel” – figyelmeztetett Arató.

loading...