Varga Judit nem bírja idegekkel, hogy az Orbán-kormány miatt bukhatja Magyarország az EU-s támogatásokat

Varga Judit
Kép forrása: MTI

„Beszéljenek helyettünk a tények: Ursula Von der Leyen még júniusban informálisan időpontot kért, hogy Magyarországra látogathasson júliusban az RRF-megállapodást aláírni a kormánnyal, hiszen konstruktívan haladtak előre a szakmai egyeztetéseink a helyreállítási csomagról. Már megvolt az időpont is, de időközben az Országgyűlés döntött gyermekvédelmi törvényről” – írja legújabb Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter szerint mindezek után erőteljes nyomást helyeztek a magyar kormányra az uniós intézmények, hogy engedjék be az LMBTQ-aktivistákat a magyar iskolákba és óvodákba.

„Ki akarják kényszeríteni, hogy beengedjük a szexuális propagandát a gyermekeink közé. Most ezért húzódik a csomag elfogadása. A magyar helyreállítási csomaggal semmilyen gazdasági, szakmai problémájuk nem volt”

– magyarázta Varga. Hozzátette: a magyar kormány nem kereste a konfliktust, csak egyszerűen a jó ügy mellett állnak ebben a kérdésben is.

Ezzel az állítással kapcsolatban egyébként az Európai Bizottság meghazudtolta Orbán Viktort, tehát Varga Judit is valótlan állításokat terjeszt.

„Az Unió ne akarjon beleszólni abba, hogyan nevelik a magyar szülők a gyermekeiket Magyarországon!”

– ugrott neki az EU-nak a fideszes igazságügyi miniszter. Varga szerint a magyar helyreállítási terv készen áll, ráadásul ez a pénz jár a magyaroknak, mert megdolgoztak érte. A miniszter szerint ha az EU-tól egyetlen fillér sem érkezik az év végéig, akkor is soha nem látott mértékben nőhet a magyar gazdaság teljesítménye.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fideszben nem számítottak ekkora uniós ellenállásra, ezért most a kormánypárt vezető politikusai nem bírják idegekkel, hogy ez a gaztettük nem marad megtorlatlanul, és lehet, hogy egyetlen fillér uniós támogatás sem érkezik az Orbán-kormány enyves kezei közé.

loading...