A komlói MSZP kiáll Szakács László mellett, szolidaritásból feloszlatták a helyi alapszervezetet

Korábban megírtuk, hogy a Demokratikus Koalíció Dr. Szakács Lászlót jelöli Baranya megye 2. választókerületében az őszi ellenzéki előválasztáson, miután az MSZP elnöksége úgy határozott, nem támogatja a politikus jelölését.

Többedmagával adta be kilépését Barbarics Ildikó, az MSZP komlói szervezetének elnöke. A Dunántúli Naplónak nyilatkozva elmondta: a kilépési hullámot az indította el, hogy a pártvezetés a megkérdezésük nélkül állította félre, majd zárta ki Szakács Lászlót.

Dobrev Klára korábban úgy nyilatkozott: Szakácsot nem csak a szakértelme, hanem 20 éves közéleti munkája, politikai és szakmai tapasztalata is alkalmassá teszi arra, hogy 2022 után ő legyen Baranya megye 2. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője, és szolgálja tovább az itt élőket ugyanolyan lendülettel, mint eddig.

Éppen egy ilyen emberre van szükség ahhoz, hogy 2022-ben itt is győzni tudjunk, ezért a DK Szakács Lászlót támogatja az őszi ellenzéki előválasztáson! – zárta a jelölt bemutatóját a DK miniszterelnök-jelöltje. 

Szakács László a választókerületében népszerű politikus. Az MSZP elnöksége indoklás nélkül vette le róla a kezét, de a Demokratikus Koalíció nem hagyja veszni a körzetet, és beáll a politikus mögé. A szocialisták helyi szervezete pedig szolidaritást vállalt vele, ezért kollektívan kiléptek a pártból.

loading...