Friss felmérés: Dobrev Klára már a teljes népesség körében is a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt

Kép forrása: MTI

A Pulzus kutató legfrissebb felmérése szerint, amelyet az ATV megbízásából készítettek, a teljes lakosság körében jelenleg Dobrev Klárát tartják legtöbben a legalkalmasabbnak a közös miniszterelnök-jelölti posztra.

Bizonyára nagy versenyre számíthatunk, azonban érdemes megjegyezni, hogy Jakab Péter előretörése hanyatlani látszik, ugyanis ő a teljes lakosságot tekintve a harmadik helyen kullog Karácsony Gergely és Dobrev Klára után.

A sokak miniszterelnök-jelölte és a hölgyek kedvence

A válaszok nemek közötti megoszlása tekintetében Dobrev Klára esetében tapasztalható a legnagyobb különbség: a DK jelöltjét 4 százalékkal több nő tartja a legalkalmasabbnak, mint férfi. Ez a szám azért is érdekes, mert először látunk olyan kimagasló politikust, akiről valóban tudják a választók, hogy a nők érdekeire különös hangsúlyt fektet majd kormányra kerülése után.

Az ellenzéki szavazók esetében saját válaszadói között Dobrev Klára van az élen: 32 százalékuk rá szavaz, míg a párt nélküliek közül 23 százalék támogatja.

Sok víz folyik le a Dunán az előválasztásig, de ne feledjük, hogy amikor az EP-kampányban a DK-nak 1 mandátumot jósoltak, Dobrev Klára országjárását követően 4 helyet szerzett a párt. Jelenleg pedig alkalmasság tekintetében első helyen áll, és még korán sincs vége az országjárásnak. 

loading...