Szinte soha nem történt még ilyen: megtört az UEFA, a közösségi oldalán magyarázkodik a szövetség

Szinte soha nem látott magyarázkodásra kényszerült az UEFA, miután botrány lett abból, hogy megtiltották a müncheni Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását. München polgármestere és az egész önkorményzat így fejezte volna ki tiltakozását a Fidesz melegellenes törvényével szemben.

Az európai futballszövetség most a hivatalos Instagram-oldalán közölt egy posztot, amelyben a logójukat szivárványosra cserélték, és reagáltak az emltett müncheni esetre is.

Instagram-bejegyzésükben azt írják: az UEFA büszkén viseli a szivárványt. Szerintük ez egy olyan szimbólum, ami megegyezik a szervezet alapértékeivel és azzal, amiben hisznek, úgymint egy igazságosabb, egyenlőbb, toleránsabb társadalom.

Az UEFA szerint sokan félreértelmezték a müncheni aréna kivilágításával kapcsolatos döntésüket, ami mögé sokan politikai motivációt képzeltek. Szerintük pont ellenkezőleg, a müncheni polgármester kérése volt önmagában politikai indíttatású, hiszen éppen a magyar válogatott németek elleni meccsére időzítették volna.

Végül megjegyezték: az UEFA számára a szivárvány nem egy politikai szimbólum, hanem az elköteleződés jele egy sokszínű társadalom mellett.

loading...