Orbán kiakadt az Európai Bizottság elnökének közleménye után

Kép forrása: Reuters

Orbán Viktor teljesen begőzölt az Európai Bizottság elnökének nyilatkozata után:

a miniszterelnök szerint nem a melegellenes magyar törvény, hanem Ursula von der Leyen közleménye a szégyenletes.

A Bizottság elnöke szerdán közleményt adott ki, melyben azt írta a Fidesz és a Jobbik által elfogadott homofóbbá tett pedofiltörvényről, hogy “ez a magyar törvény egy szégyen.”

„Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz. A Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk (3) bekezdésén nyugszik. A Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt” – áll Orbán közleményében, amit a Miniszterelnöki Sajtóiroda adott ki.

Orbán kicsivel korábban a DPA hírügynökségnek azt is mondta, hogy a gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata. Orbán azt mondta, az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét, és szerinte Magyarország ezzel a hozzáállással az

“európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

loading...