Váratlan fordulat: München polgármestere beállt a Fidesz törvénye ellen tiltakozó petíció mögé, kitolhatnak Orbánnal

Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Németországban néhány nappal ezelőtt indult egy petíció, amivel azt szeretnék elérni a közzétevői, hogy a mincheni stadion kapjon szivárványszínű kivilágítást a jövő heti német-magyar Eb-meccs alatt.

A németek így tiltakoznak a Fidesz által orosz mintára megalkotott melegellenes propagandatörvény ellen. Az aláírók száma másfél nap alatt már elérte az 57 ezret, és nem várt támogatót is kapott az ügy:

a Spiegel német lap cikke szerint München polgármestere is támogatja az akciót, és felsorakozott mögé a városi önkormányzat is.

Dieter Reiter polgármester azt mondja, szeretnének egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett. Reiter a szerdai meccs előtt minél hamarabb, a hét legelején szeretné a hivatalos kérvényt benyújtani az UEFA-hoz a város nevében.

Ha a stadion kivilágítása még kérdéses is, az már biztosnak látszik, hogy a müncheni városházát a meccs napján szivárványos zászlókkal fogják fellobogózni.

„A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai”

– áll a városháza közleményében.

loading...