Az EU egyik legfontosabb szakbizottságának vezetője szerint egyre több európai gondolkozik azon, mit keres még a Fidesz az Unióban

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Közleményt adott ki az Európai Parlament két szakbizottságának vezetője a pedofíliát a homoszexualitással összemosó magyar törvény elfogadása után. Az Europoli által szemlézett közleményben Evelyn Regner, a FEMM, vagyis a női jogok és nemek közötti egyenlőségért felelős szakbizottság elnöke azt írja:

A homofób és transzfób politikák sora folytatódik Magyarországon ezzel a parlamenti szavazással. Aggasztó fejlemény, hogy az LGBTIQ emberek jogai apránként vannak visszavágva, miközben ez a közösség egyre inkább láthatatlanná válik. Ez szembemegy az EU alapvető értékeivel, és nem hunyhatunk szemet felette tovább.

Az egyik legfontosabb szakbizottság, az állampolgári szabadságjogokkal foglalkozó LIBE elnöke, Juan Fernando López Aguilar azt írja,

Orbán Viktor szélhámos agresszíója az LGBTIQ emberek egyenlő méltósága ellen az EU értékeinek alapvető ellentéte. Egyre több uniós állampolgár gondolkozik azon, mit is keres még Orbán Viktor Fidesz pártja az Európai Unióban, mi köze a kormányának az EU-hoz és meddig hagyja még ezt az unió tovább.

loading...