Nagy elhatározást jelentett be Dobrev Klára a 2022-es kormányra kerülése után

Kép forrása: MTI

A miniszterelnök ma azt mondta a Kossuth rádióban, hogy a cél az, hogy Magyarország ne hitelfelvevő legyen, hanem majd érjen el oda, hogy hitelnyújtó lesz. 

Mindezt azok után sikerült kinyilatkoztatnia, hogy a kormánya az emberek megkérdezése nélkül vett fel több mint ezer milliárd forint(!) hitelt Kínától a Budapest-Belgrád vasútra és a Fudan Egyetemre. És akkor még nem is beszéltünk Paks 2 orosz gigahiteléről

– emlékeztetett Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje.

Orbán állításával szemben az igazság tehát az, hogy a Fidesz rendszere ki sem látszik a keleti gigahitelekből, Magyarország pedig súlyosan eladósodik Orbán kormányzása alatt. Nem hónapokra, nem évekre, hanem hosszú évtizedekre, ráadásul olyan beruházások miatt, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a magyar nemzeti érdekkel. Ennek az elsőszámú felelőse beszél nekünk arról a rádióban, hogy olyan Magyarországot szeretne, amely nem vesz fel hiteleket.

Dobrev Klára ígéretet tett arra, hogy ha 2022-ben, ő lesz Magyarország miniszterelnök, akkor nagy szívességet fog tenni a ma reggeli Orbán Viktornak:

fel fogjuk mondani a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Fudan Egyetemre és a Paks 2-re vonatkozó hitelszerződéseket.

Orbán Viktor pedig vegyen fel majd olyan hiteleket Kínától és Oroszországtól, amit személyesen ő fog kifizetni, és nem velünk, magyarokkal akarja kifizettetni.

loading...