Hadházy Ákos kemény hangvételű levélben szólította fel Karácsonyt: Itt az ideje lemondani az atlétikai vb-t

Hadházy párbeszédet akar Orbánnal.
Kép forrása: MTI

Itt az ideje lemondani az atlétikai világbajnokságot. Korábban Karácsony Gergely ezt helyezte kilátásba, ha nem épül fel eredeti méretében a Diákváros, akkor kész lemondani a Világbajnokság megszervezését – emlékeztet Hadházy Ákos, a momentum színeiben induló képviselő.

A héten egyértelműen kiderült, hogy egészen biztosan nem fog megépülni a Diákváros úgy, ahogy azt tervezték:

a homofób törvény árnyékában a Fidesz elvett 18 hektárt a Fudan egyetem részére. Vagyis a “majd szavazhattok róla” ígéret csak átverés volt, mint már annyiszor, hiába hihettük, hogy a tüntetéstől a kormány jobb belátásra tért.

Ha komolyan vesszük magunkat, akkor most elvesszük Orbán kedvenc játékát és visszamondjuk a VB megrendezését (nem mellesleg: ettől a vb helyét még nyugodtan rendbe teheti a kormány, miért ne építhetne megalomán stadion nélkül parkot, futópályát stb- csak éppen száz milliárdokat spórolva).

Ha emiatt a kormány a beígért évi 10 milliárdos egészségügyi fejlesztéseket elveszi a fővárostól, akkor azzal azt kockáztatja, hogy a budapesti emberek a 2022-es választás előtt fellázadnak, mivel a kormány ezzel az egészségügyi világválság közepén még nehezebb helyzetbe sodorja az embereket, ahelyett hogy segítene. Ráadásul hiába kapnak a szakrendelők orvostechnikai berendezéseket, ha ősszel újra elvonják a szakrendelőkből a szakorvosokat és nem lesz aki kezelje azokat. A kormány nem teheti meg, hogy a fővárosban élő emberek egészségével játszik, vagy ha megteszi 1 év múlva a választáson az emberek ítéletet mondhatnak felette.

Hadházy Ákos arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy állja a szavát, és mondja le Orbán egyik álmát, az atlétikai világbajnokságot.

loading...