Így még nem szúrtak ki Orbánnal: lehetséges, hogy szivárványos stadionban kell szurkolnia a következő magyar meccsen

Kép forrása: MTI

Petíciót indítottak Németországban, hogy a müncheni Allianz Arénát szivárványos színekben világítsák ki a Németország-Magyarország Európa-bajnoki meccsen június 23-án. A kezdeményezés elindítói ezzel szeretnék kifejezni nemtetszésüket a Magyarországon nemrég elfogadott, melegellenes törvény miatt.

A petíció készítői emlékeztetnek: a magyar parlament fideszes többsége a héten elfogadott egy orosz mintára készült melegellenes propagandatörvényt, ami

összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, súlyosan korlátozza a szólásszabadságot és a gyermekjogokat, betiltja az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat is.

A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is, így tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”.

Arra egyébként volt már példa, hogy a stadiont az elfogadás jegyében szivárványszínűre világították ki, így könnyen előfordulhat, hogy a magyaroknak hasonló körülmények között kell majd játszani, Orbánnak pedig szurkolni. Persze csak akkor, ha az Unióban nem elfogadott kínai oltásával beengedik Németországba a magyar miniszterelnököt.

A petíciót itt lehet aláírni.

loading...