Az egykori külügyminiszter lerántotta a leplet Orbánról – hazudott arról, amit Antall József mondott neki?

Kép forrása: MTI

Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere azt mondta a Blikknek arról a legendáról, ami szerint az egykori kormányfő Orbánt tette volna meg politikai örökösének, hogy

“Orbán Viktor nagyon ügyesen, nem azt mondom, hogy táplálja ezt a legendát, de soha nem cáfolta. Az igazság azonban az, hogy Antall József utolsó napjaiban felhívott több politikust is telefonon, hogy elköszönjön tőlük.”

Ezen politikusok között volt volt Tölgyessy Péter, az SZDSZ valamikori elnöke, és valóban, Orbán Viktort is felhívta. Olyanokat mondott, hogy vigyázzanak a pártjukra, arra a politikára, amit ő is képviselt. Ugyanakkor Antall József is reménykedett abban, az 1994-es választások után egy új koalíció jöhet létre, amelynek a Fidesz is tagja lesz.

Jeszenszky azt is elmondta a lapnak, hogy azért maradt a politikában, mert halála előtt Antall azt mondta:

Géza, ezt a külpolitikát folytassátok. Ebben benne van a NATO-tagság, a Nyugat-barátság.

Szóba került az egykori külügyminiszter fia is, Jeszenszky Zsolt is, aki a kormánypárti Pesti TV-n osztja meg magvas gondolatait mint a kormánysajtó egyik megmondóembere.

Sajnálatosnak tartom, hogy egy olyan tévécsatornán szerepel, amelynek hangneme és az igazsághoz való viszonya szerintem nem elfogadható

– mondta az egykori külügyminiszter.

Úgy véli, fia valahogy Orbán befolyása alá került egy kötcsei találkozón, imponált neki, hogy fogadta őt. Hozzátette: „Orbánnak van vonzereje, van, aki kígyóbűvölőnek is nevezte a miniszterelnököt, elbűvölte a fiamat”.

loading...