Újabb információk szivárogtak ki Ferenc pápa látogatásáról – egyre kínosabb Orbánnak az ügy

Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

Ferenc pápa nem azért nem találkozik Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal a rövid budapesti látogatása során, mert kevés az ideje, hanem mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája

– írja a Telex több lengyel újságban cikke alapján.

Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én. A wPolityce szerint a Vatikánban is problémát okoz Ferenc pápa döntése, amit egyértelműen politikai indíttatásúnak gondolnak.

A pápa nem elégedett azzal, ahogy Orbán és a magyar katolikus püspökök a menekültekkel bánnak, miközben Orbán a keresztény értékrend védelmét harsogja mindenhol.

A lengyel újság Vatikán-szakértője azt állítja:

Ferenc pápa nem kedveli a szűklátókörű, extremista, agresszív nacionalizmust

A cikkben azt is írják, hogy egy hete Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros is a Vatikánba utazott, hogy meggyőzzék a pápát, maradjon hosszabb ideig vagy legalább találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével.

A Gazeta arról ír, hogy a pápa rövid látogatása azért is különösen kellemetlen Orbánnak, mert a „rivális” Szlovákiába utazik tovább Budapestről, ahol nem csak 3 órát, hanem 3 napot fog eltölteni. Ez a lengyel források szerint óriási pofon lenne egy évvel a választások előtt Orbánnak.

A lengyel lapok minden cikkében külön megemlítik, hogy Magyarország „hatalmas pofonként” éli meg, hogy a pápa több időt tölt Szlovákiában, mint Magyarországon.

loading...