Újabb luxus üzletasszonyt nevel ki a magyar nemzet: Szijjártó feleségének cége 1,3 milliárdos árbevételt ért el

Kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Gombamód szaporodnak a sok tízmilliós nyereségeket a semmiből előteremtő üzletasszonyok a Fidesz és fideszes oligarchák körül: tegnap derült ki, hogy tavaly óta működő vállalkozása 35 milliós osztalékhoz juttatta Várkonyi Andreát, most pedig Szijjártó Péter feleségének cégéről tudta meg az ország, hogy rendkívül jól teljesít.

A 24.hu felidézi:

Szijjártó-Nagy Szilvia vállalkozása indulása után kilenc hónappal sejthető volt, hogy jól teljesít a cég, mert akkorra már egy – szakértő szerintakár 38-40 milliós Porsche Cayenne-t lízingelt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége 2019 nyarán szállt be a belsőépítészeti bizniszbe és bár a vállalkozás honlapja még mindig nem üzemel, a megrendelők megtalálják a céget:

2020-at az Interior Design Kft. 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétellel és 294,2 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Az üzletasszony a haszon csaknem egészét, 285 millió forintot osztalékként vesz ki cégéből, amely működése első teljes évében átlagosan havi csaknem 110 millió forintos bevételt és havi 24,5 millió forintos nyereséget termelt.

Szijjártó-Nagy Szilviát tavaly megkérdezték arról, hogy ő fizette-e a közfelháborodást kiváltó adriai jachtozást, de mint ahogy szinte semmire, erre sem válaszoltak.

Emlékezetes: Szijjártó Pétert és családját 2020 augusztusában az Átlátszó munkatársa fotózta le Magyarország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a jachtján a Kornati-szigetek alatt.

A külügyminiszter idén leadott vagyonbevallásából nem derült ki, milyen körülmények között élvezte a közpénzes megbízásokkal százmilliárdos nagyságrendben ellátott üzletember vendégszeretetét. A G7 nyomozta ki, hogy egy napra 10 millió forint körüli összegért bérelhető ki egy olyan luxusjacht, mint amilyet Magyarország egyik leggazdagabb embere a Szijjártóék rendelkezésére bocsátott. A miniszternek azonban havi bruttó 1,97 millió forintos fizetése alapján négy évig kellene azért dolgoznia, hogy piaci körülmények között egy hétig béreljen egy ilyen jachtot.

loading...