Borított egy anyuka: elég volt abból, hogy csak az érettségizőket ünnepeljük – ezrek osztják a szavait

Megkönnyeztük, ahogy férje búcsúztatja az iskolát elhagyó tanárnőt
Kép forrása: MTI

Nehéz jobban megfogalmazni a témát, mint ahogy Kovácsné Schwartz Erika tette. Az ő szavait azóta ezrek osztják meg a közösségi oldalakon. Változtatás nélkül közöljük a bejegyzését:

„Szomorúan tapasztalom évek óta vajon, miért nem tiszteli meg senki a végzős szakmunkás tanulókat! Mást nem hallok, csak mikor lesz az érettségi, majd azt követően egyből riportok tömkelege mindenhol, nehéz volt-e vagy könnyű, és a csapból is ez folyik!! Gratulációk ezerrel!!

Azok a diákok, akik szakmát választottak, szintén megdolgoztak azért, hogy eljussanak a vizsgákig, céljuk eléréséhez, ők nem érdemelnének ugyanekkora figyelmet és tiszteletet??

Asztalosok, pékek, cukrászok, szakácsok, cipészek, villanyszerelők, hegesztők, lakatosok, üvegesek, kertészek, varrónők, nővérek, mezőgazdasági gépészek, kőművesek, hentesek , stb… sorolhatnám, mert igen hosszú a lista minden évben!! Szakmunkások nélkül tönkre menne az ország!! Ki csinálna bútort, sütne kenyeret, étterembe, cukrászdába mit ennénk, nem lenne cipőnk, ruhánk, házunk, a mezőgazdaság az állattenyésztés is teljesen össze omlana , de mégsem vesszük észre őket!!

A világ legtermészetesebb dolgának tartjuk( ez a dolguk)!! NEM!! Igenis most kell tisztelni őket és felnézni rájuk!!

Most kell elmondani nekik:

Büszke rájuk egy egész ország, sikeres vizsgát kívánni nekik, támogatni őket, nem pedig háttérbe szorítani őket!! Remélem, sokan elgondolkodnak, hogy a következő években ne legyen már ez a megkülönböztetés és kirekesztés!!

SOK SIKERT KÍVÁNOK MINDEN MOST SZAKMUNKÁS VIZSGÁZÓ DIÁKNAK!

loading...