Jó hír a szülőknek: ha a járványhelyzet miatt nem küldik iskolába a gyereket, az igazolt hiányzásnak számít

Gyerekvédelem Fidesz-módra: saját magát kellett pofoznia a kiskorúnak
Kép forrása: MTI

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában beszélt arról, hogy

a szülők most is dönthetnek úgy, hogy nem engedik a gyermekeiket közösségbe. 

Az államtitkár elismételte, hogy az elmúlt évhez hasonlóan nem lesz szóbeli érettségi ebben az évben sem. A mostani vizsgákra 111 ezer diák jelentkezett, a tavaly bevált módszert alkalmazzák, hiszen az már bizonyított:

Egy teremben maximum 10 vizsgázó tartózkodhat és a felügyelő tanár. Hozzátette: testnevelésből egyébként most lesznek gyakorlati vizsgák, természetesen kizárva azokat a gyakorlatokat melyek elősegítenék a vírus terjedését.

Az operatív törzzsel egyeztetve született meg a döntés arról, hogy a középiskolások digitális oktatása május 10-ig, az írásbeli érettségik végéig tart.

A szülő most is dönthet úgy, hogy nem engedi a gyermekét a közösségbe.

Arra a felvetésre, hogy szakmai szervezetek azt javasolták, hogy a szülők dönthessenek arról, visszaengedik-e a gyereket az általános iskolai oktatásba, az államtitkár azt felelte:

Ez szeptember óta így van. Amikor a kormány kiadta a tanévre vonatkozó protokollt, akkor teljesen világossá tették, hogy ha egy szülő úgy dönt, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva nem viszi be a gyerekét az iskolába, akkor ez igazolt hiányzásnak tekinthető.

Összefognak a világ demokrácia-párti vezetői Orbán ellen: a NATO is előveheti Magyarországot

loading...