Orbán kitalálta, hogyan fognak több embert rávenni az „oltakozásra”

Kép forrása: MTI

Igazuk van az óvatosságra intő szakértőknek, különösen húsvét előtt – mondta Orbán Viktor a szokásos Kossuth rádiós „interjújában”.

„Ha nem tartjuk be a korlátozásokat, akkor nagy baj is lehet a húsvétból. Mindenki hordja a maszkot, tartsa a távolságot, az oltottak szabadabban mozoghatnak, a többiek legyenek tekintettel magukra és másokra”

– figyelmeztetett a miniszterelnök.

Az érkező vakcinák és az oltási sebesség alapján lehet tervezni a jövőt, és a betegek, elhunytak és beoltottak közti arány „szépen javulni fog” a következő időszakban, 2-3 hét, míg átbillenünk – mondta Orbán.

Április 13-án lehet meg a több mint 3 millió oltott, az egy újabb lépésre ad lehetőséget, hogy közelítsünk a korábbi életünkhöz

– mondta Orbán.

2,5 millió oltottnál kezdődik a nyitás, akkor lehet áttérni az üzleteknél a négyzetméter alapú korlátozásra, április 19-én nyitnak az iskolák, óvodák, középiskolák – erősítette meg Orbán. Ha elérjük a 3-3,5 milliót, jön a következő lépés, amiről a következő pénteki „interjújában” tájékoztat.

Orbán szeretné, ha jövő héten pénteken már arról tudna beszélni, hogy minden 65 év felettit beoltottak.

Orbán a többieket is meggyőzné arról, hogy kérjen oltást, hiszen veszélyben marad, aki nem veszi fel a vakcinát. Kell egy kampány, hogy őket is rávegyék a regisztrációra.

Lehet egy olyan pont, mikor több vakcina van, mint ahányan regisztráltak. Egy hetet adott az operatív törzsnek, hogy mondja meg, lehet-e a 16-18 év köztieket oltani.

Ha elérik a 3-3,5 millió beoltottat, sikerül a halálozást visszafogni, onnantól adhatnak könnyítést azoknak, akiknek van igazolványuk. Számukra lehet nyitni a szállodát, kulturális szolgáltatásokat. Így nem állhat elő a helyzet, hogy több vakcina legyen, mint regisztráló.

Egy baloldali szakértő azt vetette fel, legyen kötelező az oltás. Orbán szerint ez nem diktatúra, demokráciában élünk, a magyarok nagyon kényesek a szabadságra. Ha valamire rá akarnak minket szorítani ellenállunk, ezért

a kötelező oltás felnőttek esetében nem járható út.

Húsvéttal zárják az interjút, sokan dolgozni fognak az ünnep alatt, például az orvosok. Ők mikor pihennek? Nagy elismerését fejezi ki Orbán ismét, ők a mi hőseink. Segítenek abban, hogy sok millió ember megmeneküljön. „Mi is dolgozunk”, most állapodott meg a belügyminiszterrel, hogy minden nap hogy segítik a védekezést. Ez most egy ilyen húsvét, ne beszéljünk az egészségügy összeomlásáról, mert ezzel leértékeljük az orvosok és ápolók munkáját. A legfontosabb, hogy vasárnap eljön a feltámadás, gondolhatunk arra, hogy lesz magyar feltámadás, úton vagyunk a szabadság felé.

A Fidesz épp most akarja elintézni, hogy az új kormány ne szerezhesse vissza az ellopott közvagyont

loading...