Kovács Zoltán: Nem kell kamerázni a kórházakban, mert az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot

Kép forrása: MTI

Szerdán délelőtt 28 magyarországi szerkesztőség nyílt levelet tett közzé a kormány, és az operatív törzs számára azt kérve:

tegyék végre lehetővé az objektív tájékoztatást a kórházakban uralkodó állapotokról. A járvány alatti kórházi munka bemutatásának fontosságát mára ugyanis több országban is felismerték. Az információhiánynak viszont súlyos következményei vannak.

A Levél eljutott a kormányhoz: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a Facebookon reagált is rá:

A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek”

– írta az államtitkár, majd azzal zárta bejegyzését, hogy „hagyják őket dolgozni”.

Még Kovács Zoltán sem gondolhatja komolyan, hogy az operatív törzs előadásai kimerítik a hiteles tájékoztatás kereteit. Milyen tájékoztatás az, amit alárendelnek a propagandának? Milyen tájékoztatás az, ahol az újságírók nem kérdezhetnek? Illetve, kérdezhetnek, csak nem érdekli őket, nem is nagyon válaszolnak, csak a sajátjaiknak.

loading...