Kövér begőzölt: megbüntette Vadai Ágnest, az indok nevetséges

Kép forrása: MTI/EPA

Egyhavi tiszteletdíjával megegyező, vagyis 2 058 360 forintos büntetést kapott Kövér Lászlótól, az Országgyűlés fideszes elnökétől Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselő. A hivatalos indoklás alapján a képviselő Dömötör Csaba parlamenti államtitkár felszólalásába folyamatosan belekiabált, és „a parlamenti szokásokhoz képest is kirívóan hangos és folyamatos közbeszólásokat tett, amelyek a felszólalást már jelentősen megzavarták”, és felszólítás után sem hagyta el az üléstermet.

A Telex megkereste Vadait az üggyel kapcsolatban,

aki elmondása szerint arra reagált, hogy az államtitkár oltásellenesnek nevezte őket, a teremből pedig azért nem távozott, mert bár a házelnöknek lett volna erre eszköz a kezében, nem azt alkalmazta.

A DK alelnöke a portálnak elmondta, hogy Dömötör Csaba napirend előtti felszólalásában ismét az oltásellenességüket pedzegette, erre kiabálta be hangosan, hogy az államtitkár hazudik. Kövér felszólította, hogy ne kiabáljon, miután pedig erre azt reagálta, hogy muszáj elmondania az igazságot, azt mondta neki, hogy menjen ki a teremből. Vadai erre azt mondta, hogy nem, és bár a protokoll szerint Kövér kivezettethette volna őt a házi őrséggel, ezt mégsem tette meg. Ennek nyomán érkezett végül a tiszteletdíj csökkentéséről szóló döntés.

A DK képviselője fellebbezni fog a mentelmi bizottságnál – mint mondta, nem ez az első büntetése, a szokásos módon járnak majd el. Arra ugyanakkor nem számít rá, hogy sikerrel is jár majd. Hozzátette:

az, ahogy a házelnök büntet, egészen kirívó, álláspontja szerint egyoldalúan dönt ezekben az ügyekben, a kormánypárti képviselők bekiabálásakor ugyanis általában nem történik semmi.

Mostanában nagyon vastagon fog Kövér László tolla, amikor ellenzéki képviselőktől von meg fizetést:

  • Jakab Pétert októberben 4,4 millió forintra büntette a házelnök, miután Orbán Viktor asztalára akart tenni egy zsák krumplit a parlamentben,
  • Tordai Bence pedig március közepén 8,2 millió forintos bírságot kapott, miután Kövér megítélése szerint telefonjával akadályozta Varga Mihályt a munkájában.
loading...