Lázár János után az agrárminiszter is az Aldi, Lidl és társai megrendszabályozásával fenyegetőzött

agrárminiszter
Kép forrása: MTI

Nagy István agrárminiszter is osztja Lázár János elgondolását, hogy nemzeti tulajdonba kellene venni az élelmiszer-kiskereskedelmet. Az agrártárca vezetője azt mondta, stratégiai fontosságú kérdésnek tartja a kiskereskedelmet. Kijelentette:

Jelenleg olyan mértékű nyereség képződik a szektorban, majd ezt követően hagyja el az országot, amit nem lehet annyiban hagyni.

A miniszter szerint ezeket a forrásokat további fejlesztésekre lehetne fordítani, illetve így kiszámíthatóbb lenne a gazdaság tervezése, ha tudnák, hogy a kereskedelemnek mire mekkora szüksége van. Az áringadozás is kivédhetőbb és a piac is egyszerűbben szabályozható lenne, ha a kiskereskedelem nagyobb hányada lenne magyar kézben, vélekedett a Növekedés.hu-nak adott interjújában.

Lázár János kormánybiztos még tavaly december elején beszélt arról, hogy

a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni. Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, a piac uralása saját érdek.

Ezt is el akarják venni a magyaroktól? Kin fog csattani az ostor megint? Hát a népen, mert ha beváltják a fenyegetéseket, és mondjuk büntetőadókat vetnek ki a külföldi kiskereskedelmi multikra, akkor nem biztos, hogy ők lenyelik majd a drágulást, amit ez okozna nekik, hanem majd megfizettetik a magyarokkal. 

Évtizedekkel vetné vissza az országot, ha a kormány valóra váltaná az Aldi, Lidl és társaik kiszorítását

loading...