Gulyás Gergely reagált Mészáros Lőrinc dubaji kiruccanására

Gulyás Gergelynek támadtak egy keresztény táborban.
Kép forrása: MTI

A parlamentben kérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, lesz-e következménye annak, hogy miután Orbán Viktor az Európán kívüli utazások szigorításáról beszélt,

„a miniszterelnök barátjáról, az állami beszerzések állandó nyerteséről, Mészáros Lőrincről kiderült, hogy Dubajban járt a március 15-i hosszú hétvégén”.

Orbán Viktor korábban azt kérte, mindenki tartózkodjon az egzotikus utazásoktól. Mészáros kérdésünkre nem akart nyilatkozni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában kijelentette, hogy

a kormány álláspontja nem változott, nemcsak a politikusoknak, hanem az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatniuk a járványhelyzetben. Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba.

Gulyás az MTI tudósítása szerint hozzátette: nem ismeri a miniszterelnök barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette. Gulyás azt javasolta az üzletembereknek, hogy ne utazzanak.

Elmondta, ha van az ellenzéknek javaslata bizonyos külföldi utazások megtiltására, akkor tegye meg. A miniszter azt mondta, a kormány elvi, erkölcsi iránymutatásokat is adhat, annak azonban nem lehet jogi szankciója.

Kipakolt egy szakorvos: Orbánék bediliznek a várban, ha elolvassák a bejegyzését

loading...