Orbánnál megint elszakadt a cérna a parlamenti vitán: kétszínűséggel vádolta meg Jakab Pétert

Kép forrása: MTI

Jakab Péter, a Jobbik elnöke nyitotta az azonnali kérdések óráját a parlamentben: felszólalásában arról kérdezte Orbán Viktort, hogy pontosan hogy gondolta, amikor azt mondta, a magyar gazdaság jobban teljesít járványhelyzet alatt, mint az osztrák.

„Nekem az az álmom, hogy van normálisan működő egészségügy, nem halnak meg ezrek a kormány hibájából”

– mondta Jakab, hozzátéve, hogy Orbán családja és környezete a válság ellenére is stabilan gazdagodott, miközben a közmunkások 75 forintos béremelést kapnak naponta. „Nem érzi, hogy távozni kéne?” – zárta kérdését a Jobbik elnöke.

Orbán Viktor szerint ők nagyon sokat segítenek, így nem értelmezhető a kritika. A miniszterelnök arra kérte Jakabot, ha a rossz járványkezelésről akar beszélni, kopogtasson Gyurcsánynál. Ez elég vicces felvetés, hiszen

nem Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, nem az ő hibája, hogy több ezren haltak meg az elhibázott járványkezelés miatt, nem ő harcolt ki magának teljhatalmat, hogy aztán ne a járvány ellen küzdjön, hanem tovább gazdagítsa a haverjait és tovább csorbítsa például az önkormányzatok jogait. 

Jakab szerint Orbán vasárnap elszólta magát, amikor azt mondta a rádióban, tudta, hogy bajok lesznek, mégsem tett semmit. „Minél nagyobb az arc, annál nagyobb a pofára esés” – zárta a kérdést.

„Pofára esés ügyben vannak tapasztalatok, hiszen ön volt az, aki győzelmet hirdetett a szerencsi időközi választáson”, emlékeztetett Orbán, aki szerint Jakab nem mond igazat, amikor szegény embernek állítja be magát, miközben többszörös milliomos.

„Szerintem ez kétszínűség, képviselő úr”

– mondta viszontválaszában Orbán.

Ha Jakab Péter kétszínű, akkor nem is tudjuk, hogy Orbán Viktor micsoda.. Majd az emberek eldöntik, ki a képmutató! Ilyen sunyi miniszterelnöke még soha nem volt Magyarországnak.

loading...