Elég abból, hogy a kormány visszatartja a tömeges oltást! A DK követeli az önkormányzati oltópontok elfogadását

Kép forrása: MTI

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, „ne akadályozza a védekezést és a tömeges oltást”, hanem fogadja el a segítséget, és használja az önkormányzati oltópontokat is.

A DK szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján pártpolitikán felül álló, közös nemzeti érdeknek nevezte, hogy a lakosságot minél gyorsabb beoltsák a koronavírus ellen. Barkóczi Balázs azt mondta, az ellenzéki önkormányzatok azzal próbáltak segíteni, hogy összeszedték, hol tudnak oltópontokat létrehozni a tömeges oltáshoz, sőt sokan ki is alakítottak ilyeneket.

A Népszava híre szerint azonban a kormány minden esetben elutasította, hogy ezeken az oltópontokon oltsanak – tette hozzá.

A szóvivő úgy fogalmazott: van vakcina, vannak oltópontok is, tömeges oltás azonban mégsincs ezeken a helyeken, mert „a kormány ebben a kérdésben sem hajlandó együttműködni az önkormányzatokkal”. Barkóczi Balázs kijelentette, a kabinetnek azonnal fel kell hagynia ezzel a veszélyes, felelőtlen és „végeredményben oltásellenes hozzáállással”.

loading...