Levelet küldenek azoknak a 60 év alattiaknak, akik hamarosan megkaphatják az oltást, de nem csak tájékoztató van a borítékban

Kép forrása: MTI

Postai levélben kezdték el értesíteni a 60 év alattiakat az oltásról, írja a hvg.hu olvasói visszajelzések alapján.

Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán. Nyilvántartásunk szerint Ön is ebbe a csoportba tartozik, így hamarosan élhet az oltás lehetőségével

– ezzel a felütéssel kapott a lap több olvasója levelet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől. A levélben azt írták, hogy a pontos időpontot és a helyszínt a háziorvosuk fogja közölni.

A borítékban nem pusztán tájékoztató van:

kézbesítettek egy hozzájáruló nyilatkozatot is, amit az oltáskor kell odaadni az orvosnak. Ezen többek között érdeklődnek a páciens krónikus betegségéről, a szedett gyógyszereiről, várandós-e, vagy volt-e korábban anafilaxiás reakciója más védőoltás beadásakor.

A lap olvasói arról is beszámoltak, hogy meglepő módon postai úton kézbesített levelet kaptak, míg elektronikus formában nem értesítették őket a fejleményről, holott az interneten regisztráltak az oltásra.

Farkasházy Tivadar olyasmit szúrt ki Müller Cecíliáék tájékoztatásában, amitől a te állad is leesik: hogy lehet ez?

loading...