Juszt László olyan kemény kérdéseket tett fel a kilövési engedélyekről, hogy talán ő is kap majd egyet

Kép forrása: MTI

Juszt László durva bejegyzéssel jelentkezett be közösségi oldalán, amiben olyan kemény kérdéseket feszeget, ami komolyan felbosszant egyeseket.

Tavaly novemberben egy nyomozó Boldog István fideszes országgyűlési képviselővel összefüggésben azt nyilatkozta: 

“Körbekerítettük, már csak a kilövési parancsra várunk.”

A cikk hozzátette, hogy a fideszes politikus ennek ellenére bizakodó. Azóta “kilőtték”. Korrupciós bűncselekményekkel vádolják, s folyik az eljárás. 

De, álljunk már meg egy polgári szóra!

Milyen kilövési parancsról beszélt a nyomozó? Rosszul tudom, hogy az igazságszolgáltatás független és azt nem befolyásolhatja semmiféle felsőbb hatalom?Mire várt a rendőrség és az ügyészség?

– teszi fel a kérdést Juszt, majd azzal a kérdéssel folytatja, hogy:

Ha valakit egyszer “körbekerítettek”, azaz megbizonyosodtak a bűnösségéről és azt bizonyítani tudják, akkor miféle felsőbb erő engedélyére, vagy tiltására várnak?

De itt nem ér véget a kérdések sora:

Hány ilyen “körbekerített” mozoghat, léphet, hazudozhat, lophat továbbra is csak azért mert „Valaki nem adta meg a kilövési engedélyt”? És kire nem adja ki? Vagy miért dönt úgy, hogy másra meg kiadja? Mik a feltételek, amelyek biztosíthatják a büntethetetlenséget? Netán vissza kell osztani? Vagy korlátlanul kell kiszolgálni a legfőbb urat? Esetleg elég valamilyen egyébb szolgáltatás? Segítsen valaki, mert semmiféle utalást nem találok erre vonatkozóan a büntető törvénykönyvben!

Nem gondolják a rendőrségen és az ügyészségen, hogy ugyanolyan korruptakká lesznek, ha “benyelik” az ügyeket? Nem kötelességük a tudomásukra jutott ügyekben megindítani az eljárásokat? Ugye nem politikai utasításra várnak? Vagy ha igen, akkor melyik politikai potentáttól?

De a legkeményebb kérdést a legvégére hagyta Juszt:

És ha már itt tartunk, kitől kapták meg a kilövési engedélyt annak a néninek a “kilövésére”, aki a saját maga készítette süteményt árusította a Nyugati mellett? Őt miért kellett azonnal “kilőni”?

loading...