Járvány ide vagy oda, nagy sportrendezvényt tartanak májusban Magyarországon

Kép forrása: MTI

Az eredeti terveknek megfelelően megtartják Budapesten a vizes Európa-bajnokságot májusban – erősítette meg az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke. Paolo Barelli levélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket a döntésről – áll az MTI hírében.

„A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, melyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára”

– áll a közleményben. A szövetség vezetője hozzátette: az elmúlt időszakban szerte a világon rendeztek már sporteseményeket, illetve a LEN is biztonságban bonyolított le különböző vízilabda-tornákat. A járvány kitörése óta ugyanakkor az úszók, a nyíltvízi úszók, a szinkronúszók és a műugrók számára is ez lesz az első világeseményesemény, ami jó lehetőséget nyújthat számukra tesztelésre az olimpia előtt. Nézők vélhetően nem lehetnek majd a helyszíneken.

„Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot”

– mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A tavalyról idénre halasztott Eb versenyeire május 10. és 23. között kerül sor: 10-től 16-ig rendezik a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók programja a Lupa-tavon zajlik, 17. és 23. között pedig a medencés úszók futamait bonyolítják le a Duna Arénában.

Ezt jól kitervelték a Fideszben: újabb ellenzéki vezetésű város alól rántják ki a szőnyeget

loading...