Váratlanul lemondott a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

Kép forrása: MTI

Lemondott Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a Bizottságban betöltött tagságáról és elnöki tisztségéről is pénteken, írja a Telex.

A portál cikke szerint Rádi Péter 2015-től a Nemzeti Választási Bizottság tagja, Patyi Andrást váltotta az elnöki poszton 2018. augusztus 14-én. Hogy miért mondott le, az a kiadott közleményből nem derült ki.

A Nemzeti Választási Iroda köszönetét fejezi ki a leköszönő elnöknek a többéves magas színvonalú szakmai együttműködésért, külön kiemelve a választási jogi kérdésekben irányadó Kúria joggyakorlat-elemző csoportja munkájában való értékes közreműködését, és részére további szakmai sikereket kíván

– áll a közleményben.

A Nemzeti Választási Bizottság soron következő póttagjaként Téglási András habilitált egyetemi docens lép be a testületbe, amelynek vezetését az új elnök megválasztásáig Bozsóki Éva elnökhelyettes látja el.

Vajon mi történt egy évvel a 2022-es választás előtt, hogy úgy mond le a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, hogy arról a közvéleménynek nem árulnak el semmit?

Kinyitott egy kocsma fittyet hányva a rendőri fenyegetésre, azóta is nyitva vannak – ismerjék meg őket

loading...