Kinyitott egy kocsma fittyet hányva a rendőri fenyegetésre, azóta is nyitva vannak – ismerjék meg őket

Kép forrása: Unsplash

Trükkösen, de kinyitott a falu kocsmája, hiába fenyegette őket a rendőrség

Interjút készített az Azonnali azzal a falusi kocsmárossal, aki az egyre szigorodó büntetési tételekkel és a rendőrség egyre agresszív fellépésével dacolva úgy döntött: ő bizony kinyit február elsején.

A Bázis nevű hely tulajdonosa a portálnak elmondta, hogy

volt ez a tömeges üzletnyitás. Bedőltem annak, hogy most aztán mindenki milyen tökös lesz, és kinyit, és együtt talán legyőzzük ezt a kis törpét. De sokan meghátráltak.

Azt is elmesélte, hogyan próbálták megfélemlíteni a rendőrök:

a rendőrök folyamatosan jöttek már az előtte lévő héten, mert egy kommentben látták, hogy én is szeretnék nyitni, és folyamatosan figyelmeztettek a nyitás következményeire.

Elmondása szerint, mikor látta, hogy szinte mindenki visszalépett a nyitástól, akkor aznap reggel ő is eltöprengett azon, hogy mégse nyisson ki, de a párja javaslatára végül mégis kinyitottak.

Méghozzá olyan módon nyitottak, hogy ha kimennek a rendőrök, akkor ne okozzanak nekik csalódást, de közben mégis koppanjanak azon, hogy nem tudnak büntetni.

A tulaj elmesélte, hogyan tervezték ezt megoldani: úgy, hogy a teraszon túl nem terveztek felszolgálni senkinek, de azt gondolták, hogy aki elmegy majd, annak nem okoz problémát meginni egy kávét a terasz előtt. Így a rendőrök is potyára fognak kimenni, ők pedig mégis tartják a szavukat.

Kimentek végül a rendőrök hétfőn a Bázishoz?

A Bázis nevű helyre végül HÁROMSZOR, CSAPATOSTUL mentek ki a rendőrök. A tulaj azt mondta az Azonnalinak, hogy nem is tudja, mire számítottak: talán arra, ami a központnál történt?

Arra a kérdésre, hogy kaptak-e büntetést a tulaj azt felelte:

NEM KAPTAK BÜNTETÉST.

Újra elmesélte, hogy a nyitás előtti héten mentek a rendőrök minden nap, amikor meglátták, hogy ki akar nyitni a hely. Vasárnap délelőtt figyelmeztették arról is, hogy a kormány megemelte a bírság összegét. Ekkor gondolkodtak el azon, hogy ne is nyissanak ki egyáltalán.

A tulaj mondta is a rendőrnek, hogy fellebbezni fog, ha megbüntetik, de azt a választ kapta, hogy

majd úgy írják meg a büntetést, hogy azt ne lehessen megfellebbezni.

Végül sikeres lett a nyitás

A tulajdonosok sok ismerőse ment el és mondta, hogy jó, hogy így is megnyitottak és nem léptek vissza. Állítása szerint olyan is volt, aki a szomszéd településről utazott át hozzájuk, mert látta, hogy kinyitottak.

A tulajdonosok büszkék arra, hogy megtalálták a módszert arra, hogyan legyen úgy nyitás, hogy közben mégsincs.

loading...