BRÉKING: az Eurostat leleplezte a kókler Orbán-kormány évtizedes kamuját, most főhet a fejük a Fideszben

Kép forrása: Varga Mihály Facebook-oldala

Orbán Viktor biztosan megdöbben majd azon a friss, az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kidolgozott összeállításon, ami a tagállamok minimálbéreiről szól

A kókler Orbán-kormány szereti telttorokból üvölteni, hogy Magyarország jobban teljesít, Magyarországra jólétet hozott az elmúlt tíz év Fidesz-kormányzása, ám a tények és számok makacs dolgok:

A pénteken közzétett számokból kiderült, Bulgária után Magyarországon a második legalacsonyabb a nominális minimálbér. Az árszínvonalat is figyelembe vevő vásárlóerő-paritáson számolva kevésbé rossz a helyzet, úgy hátulról az ötödikek vagyunk Bulgária, Litvánia, Észtország és Szlovákia után.

Az már csak „hab a tortán”, hogy a Fidesz az elmúlt, járvánnyal sújtott évben is kitartott azon álláspontja mellett, miszerint ők igenis tudnak válságot kezelni, a baloldal b…szott el mindent. De mégis, most az is kiderült, hogy

a magyar helyezés még az egy évvel korábbi állapothoz képest is sokat romlott. Akkor még – nominálisan nézve – a bolgár mellett a román és a lett minimálbérnél is magasabb volt a magyar.  

Az Eurostat három csoportra osztotta az országokat: huszonegyből tíz tagállamban kifejezetten alacsony a minimálbér: Bulgáriában 332 euró, Magyarországon 442 euró, Romániában 458, Lettországban 500, Horvátországban 563, Csehországban 579, Észtországban 584, Lengyelországban 614, Szlovákiában 623, Litvániában pedig 642 euró.

Mindez azt jelenti, hogy hiába emeli ugyan néha-néha a Kedves Vezető a minimálbért, ez pont annyira elég, amit a statisztika is mutat!

Ezek után már nehezen kommunikálhatja a propagandasajtó, hogy a minimálbér lassan eléri az osztrák mértéket. A számok makacs dolgok, elég ennyit megmutatni a kétkedőknek, és rögtön tudják:

Orbánék örökkön örökké azon munkálkodnak, hogy félrevezessék a népet!

loading...