Ha Orbán szerint a gyermek egy „közjószág,” akkor a nők tenyészkancák?

Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Reggeli interjújában miközben a választási ígéretéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, úgy gondolta, hogy a gyerekvállalással kapcsolatos nézeteit is összefoglalja.

Először arról beszél, hogy sokat segít majd a 25 éven alattiaknak az SZJA-mentesség, hogy minél előbb a saját lábukra tudjanak állni. Ehhez az állam adja az óvodát, iskolát, ingyenes étkezést, 14 év felett ingyenes tanulmányokat. 18 éves kortól a fiatal felnőttek életének szeretnének lehetőséget adni, ebben segít a babaváró hitel, a CSOK, az adómentes jövedelem, az ingyenes jogosítvány és még sok más

– sorolta Orbán, mi mindent tesznek a fiatalokért.

Orbán szerint furák a magyarok, ezért nem lehet minden tökéletes. Az országban állandóan vitáznak arról, szabad-e olyat mondania a kormánynak, hogy a több gyerek jobb, mint az egy gyerek. Ezért úgy véli, a megoldás az, hogy ne beleszóljanak abba, ki hogyan éli az életét, hanem lehetőségeket ajánljanak fel.

„A gyermek egy közjószág is, azon kívül, hogy saját személyes boldogsága minden szülőnek, egy érték. Akik ilyen életformát vállalnak, azokat támogatjuk”

– foglalta össze a gyerekvállalással kapcsolatos nézeteit a kormányfő.

Az asszonyság után most újabb szót írhatunk fel: gyerek, mint közjószág. Vajon ezzel az alpári, lekicsinylő szöveggel akar bevágódni Orbán a választóknál? Vagy csak azoknál a gyáva férfiaknál, akiknek ez a duma imponál. Ha a gyerek közjószág, az asszony tenyészkanca? Egyre elborultabb az a világ, amit Orbán elénk vetít. Talán lengyel példára majd az abortusztilalom alatti Nemzeti Sírószobák is elterjednek a Fidesz utópiájában.

Orbán édesanyja felelősségre vonta a fiát: “csinálj már valamit!”

loading...