A Momentum a kínai vakcináért lobbizik? Mentességet adnának a beoltottaknak

Forrás: Momentum youtube

Nem újdonság, hogy a kormány elhibázott járványkezelésére a pártok megpróbálnak hangzatos alternatívákat adni. Néha ezek a mentőötletek inkább megmosolyogtatók, mint valóban hasznosak.

A Momentum előállt egy 5 pontos javaslattal, amelynek része, hogy

a beoltottak mentesüljenek minden korlátozás alól.

Tény, hogy ez a mondat a szabadság eljövetelének érzetét kelti bennünk. Milyen jó lenne, ha már csak túlesnénk ezen az egészen! A Momentum azonban egyetlen szót sem ejt arról, hogy miért jobb, ha egy az

  • Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen,
  • engedély nélküli,
  • bizonytalan hatékonyságú,
  • kivizsgálatlan,
  • ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával oltanak minket.

Talán arról kellene pontokat megfogalmazni, hogy ne mi legyünk az EU egyetlen olyan országa, ahol ezt a vakcinát tömegesen alkalmazzák, mikor Kínában is csak az 59 éven aluliakat oltják vele!

Duda Ernő, virológus professzor így nyilatkozott a kínai oltásról:

„A beoltott, elpusztított vírus ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.”

A legjobban eső mondat persze még mindig a Momentumé. A legegyszerűbb és a leggyorsabb az lenne, ha gyorsan leoltanának mindenkit, sutba vetve az európai engedélyeztetési folyamatokat, és mentesülnénk a korlátozások alól, ha már ezen átestünk.

Megéri azért küzdeni egy ellenzéki pártnak, hogy végül Szijjártó kapkodása, a kínai vakcinával való oltás legyen az egyetlen megoldás? Nem inkább a bajbajutottak megsegítését kellene szorgalmazni, és az Európai Gyógyszerügynökség által is engedélyezett vakcinákat? (A DK egyébként aláírásgyűjtést is szervez a kínai vakcina tömeges alkalmazása ellen.)

Néha nagyon nehéz hova tenni a Momentumot. A kínai vakcináért lobbiznak, vagy csak népszerűséget akarnak egy átgondolatlan, demagóg mondattal?

loading...