Új Mercedes terepjárót vett magának a Fidesz-frakció szóvivője úgy, hogy nem elég rá az egész éves fizetése sem

Kép forrása: MTI

Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője a 2013-ban vásárolt Ford Galaxyja mellé 2020-ban vett egy Mercedes GLC 220 városi terepjárót is – szúrta ki a 444.

A Mercedes GLC 220 mostani listaára a mercedes-benz.hu konfigurátora szerint 17,2 milliónál indul.

Halász sem az előző, 2019-es vagyonnyilatkozatában, sem pedig a 2020-as bevallásában nem tüntetett fel semmiféle megtakarítást. A fizetése egyben egyetlen bevételi forrása a bevallás szerint

egyszerűen nem lett volna elég a legolcsóbb ilyen típusú új Mercedesre sem.

Ezért a portál megkérdezte tőle, hogy az autó új volt-e, illetve hogy milyen forrásból fedezte az árát. A képviselő válasza az volt, hogy a Mercedest újonnan vette, a pénz pedig három forrásból származott:

  • megtakarításból
  • családi összefogásból
  • és kölcsönből.

Halász ehhez annyit tett hozzá, hogy a hitel szerepel a bevallásában. Ez így is van. A 2020-as vagyonnyilatkozata szerint 5 millió hitelt vett fel és ezen kívül magánszemélyeknek tartozik még 2 millió forinttal. Ez utóbbi lehet a családi összefogás eredménye.

A képviselő 2020-as bevallásában azonban nem szerepel semmiféle megtakarítás vagy egyéb jövedelem. A 2019-es vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel semmilyen pénzbeli megtakarítást és egyéb jövedelmet.

Halász havi képviselői alapdíja a nemzetbiztonsági bizottsági tagság utáni járandósággal kiegészítve tavaly március 1 324 080 forint, ebből – a családi adókedvezmények nélkül – 880 513 forintot vihetett haza.

Halász János 2020-ban a publikus adatok alapján képviselőként mintegy 10,4 milliót keresett, egyéb jövedelmet pedig nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Így ha a legolcsóbb felszereltségű modellt vette is meg, az 7,2 millióval került többe a teljes 2020-as bevételénél. Nagyjából annyival, amennyit hitel és privát kölcsön formájában a bevallásában feltüntetett.

Halásznak így akkor sem maradhatott sok pénze az életfenntartásra és a vele élő gyereke eltartására, ha igénybe vette a családi adókedvezményt és az új autó vásárlásakor sikerült 1-2 milliót lealkudnia.

Halász volt az, aki tavasszal az egyik leghangosabb kormánypárti fröcsögőként folyamatosan az ellenzéket szapulta. Az MTI-hez eljuttatott videofelvételben például arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között.

Szerinte az Orbán-kormány segít az embereknek, a baloldal pedig azonnal megszorításokba kezdett. (Muszáj volt, mert a Fidesz rablógyilkos módjára, az éj leple alatt rendeletekkel próbálta meg ellehetetleníteni például a fővárost is.)

Gratulálunk Áder Jánosnak! Nem mindenki tud egy év alatt 23 millió forintot félrerakni – Orbán tanulhatna tőle

loading...